Nog even dit laatste nieuwtje . . . . . .

Als Rabo-lid kon je in maand oktober 2023 stemmen op jouw drie favoriete clubs of verenigingen. Dit is dus ook gebeurd!! Iedereen die op ons heeft gestemd: bedankt voor jullie steun. Een geweldig resultaat: € 534,33 !!

MUZIEK IN DE TUINEN DALFSEN 25 JUNI 2023

Editie 2023 vond plaats op 25 juni. Met 32 graden was het een tropische editie! Dankzij inspanningen van de tuineigenaren om schaduw te genereren, het warme werken van de muzikanten en de goede moed van de bezoekers werd het wederom een pracht-editie!

Opbrengst Benefietfestival Oekraïne mei 2022.

We mogen vast namens iedereen spreken als we zeggen dat het een heel geslaagd evenement is
geweest. Het weer werkte enorm mee en er was de hele middag een geweldige sfeer dankzij de
optredens van X-Cream, Toet- en Bloaslust, Nobus Unplugged, Tiskofr, de Kisjeskearls, Anna en
natuurlijk ons eigen koor. Iedereen heel erg bedankt voor jullie bijdrage hieraan.
Het bedrag is inmiddels overgemaakt op Giro 555.

De Toren 22 mei 2022

Benefietfestival Slagharen

zo 22 mei 2022 Hardenberg

DOOR DE REDACTIE. Muziek is een verbindende factor. Met die overtuiging vatte het Pop en Rockkoor Slagharen het pan op om een benefietfestival te organiseren voor de slachtoffers van de oorlog in Oekraïne. Zondagmiddag 22 mei was het zover en onder prachtige weersomstandigheden startte het Pop en Rockkoor Slagharen achter het Kronkelhonk was later bleek een schitterende en boeiende muzikale middag. Hierna volgde onder andere Toet en Bloaslust, Popkoor X-Cream en werd de middag werd afgesloten met de Kisjeskearals.

Met een indrukwekkend repertoire en verschillende muziekstijlen van Popkoor X-cream uit Dedemsvaart en de bands Toet en Bloaslust, Nobis Unplugged, This Kofr, de Kisjes Kearls en natuurlijk het Slagharense Pop & Rockkoor zelf, was het een gedenkwaardige middag. De opbrengst van het festival was voor Giro 555. Speciaal voor deze gelegenheid bracht een zangeres samen met het Pop & Rockkoor en de band ThisKofr een Oekraïens lied ten gehore.

De Toren oktober en november 2019:

Pop en Rockkoor Slagharen viert 10-jarig jubileum

 Door de redactie
Op 8 en 9 november heeft PopenRockkoor Slagharen hun 10-jarig jubileum gevierd met twee spetterende optredens in de ‘Sitting Bull’ op het Attractiepark in Slagharen.Beide avonden waren volledig uitverkocht en zo konden 500 gasten getuige zijn van een zeer divers programma. Spelenderwijs werd een greep gedaan uit het grote repertoire en werden een twintigtal nummers ten gehore gebracht die allen door het publiek met enthousiast geklap en applaus werden ontvangen. De liedjes werden regelmatig aangevuld met leuke anekdotes en verhaaltjes. Onder leiding van dirigente Monique en met begeleiding van toetsen, drum en bas wist het ruim 50 leden tellende koor het publiek twee uur lang te vermaken en te boeien. Na een hapje en drankje achteraf en met een eventuele prijs uit de loterij onder de arm keerde het publiek tenslotte tevreden huiswaarts. Mede dankzij de vele sponsoren en vrijwilligers twee zeer geslaagde avonden
  

Jubileumconcert Pop-en Rockkoor Slagharen

 Door de redactie
Pop- en Rockkoor Slagharen bestaat tien jaar en dit wordt gevierd met een jubileumconcert op vrijdag 8 en zaterdag 9 november in de Sitting Bull op de Wigwam Wereld van Attractiepark Slagharen. Aanvang 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur.

Maandagavond rond 19.30 uur. De repetitieruimte van het Kronkelhonk te Slagharen stroomt langzaam vol. De circa vijftig leden van Pop- en Rockkoor Slagharen hebben er zin in. De band is al aan het inspelen. Niels Schlepers op piano, Hans Kastermans op gitaar en Steven Beuving op drums. En wat voor drums! Een fantastisch elektronisch drumstel dat dankzij een extra prijs van duizend euro in de RABO Clubkas Campagne kon worden aangeschaft. Sven Plaggenmarsch, kleinzoon van één van de koorleden, maakte een stop-motion filmpje op het thema #CLUBHART.

Pop- en Rockkoor Slagharen ontstond in 2009 toen een aantal vrouwen het leuk vond muziek uit de jaren 80 en 90 te gaan zingen. Enige jaren later voegden zich ook tenoren en bassen bij hen hetgeen voor een flinke boost zorgde. Onder de inspirerende leiding van dirigente Monique Lamberink, die het koor met een kwinkslag meestal precies dat kan laten doen wat zij wil, wordt er op dit moment gewerkt aan een spetterend jubileumconcert ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan. Op vrijdag 8 en zaterdag 9 november zullen in de Sitting Bull op de Wigwam Wereld van Attractiepark Slagharen alle succesnummers van de afgelopen jaren de revue passeren. En natuurlijk zijn er ook nieuwe stukken aan het repertoire toegevoegd. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Tankstation Tholen en Cafetaria Lunchroom Emmy in Slagharen.

Het koor zou het fantastisch vinden de muziek met u te delen. Voor meer informatie: www.popenrockkoorslagharen.nl.

Mei 2019 – Korenfestival Kampen

Zaterdag 18 mei 2019 kwamen meer dan 60 koren naar Kampen komen om te zingen. De koren kwamen voor het overgrote deel van buiten Kampen en zijn van divers signatuur; Religieus, POP en Shanty om er maar eens drie te noemen. De organisatie heeft 9 binnenlocatie in de oude stad geopteerd en op het van Heutszplein (evenementenplein) was  een buitenpodium. Ook wij als Pop- en Rockkoor Slagharen hebben hier aan mee gedaan.

Maart 2019 – Rabobank Clubactie

Dank zij een geweldig promo filmpje wat hierboven staat en is gemaakt door Sven, de kleinzoon van Paulien. Kijk eens op zijn you tube kanaal.

https://www.youtube.com/channel/UC1AwdJmABTqUNesxPNKEXEw/about

December 2018 – Kerstmarkt Denekamp

Op zondag 16 december hebben we als koor voor het eerst opgetreden op de kerstmarkt in Denekamp.  Bekijk onderstaande link voor een kort filmpje en de link naar de facebookpagina van de organiatie.

https://www.facebook.com/theo.scheurink/videos/pcb.1959376284148472/1959375957481838/?type=3&theater

https://www.facebook.com/kerstmarktdenekamp/

Juni 2018 – Amusing Hengelo

Op 2 juni zijn we als pop- en rockkoor voor de 2e keer naar Hengelo naar Amusing Hengelo geweest!!

Korenfestival Amusing Hengelo is een festival voor koren en vocal groups , ca. 100 in totaal en van allerlei genres. Grote en kleine popkoren, barbershop-singers, jazz-zanggroepen, koren met een religieus of een klassiek repertoire , shanty-koren enz. treden op 20 binnen- en buitenpodia in het centrum van Hengelo op. Elk optreden duurt 25 minuten.

Klik voor een Algemene impressie van dit festival op onderstaande link:

Juni 2016 -Amusing Hengelo

Op 4 juni zijn we als pop- en rockkoor voor de 1e keer naar Hengelo naar Amusing Hengelo geweest!

Het gezelligste festival van Nederland waar ruim 100 koren (uit Nederland en daarbuiten) van alle genres op 20 binnen- en buitenpodia in het centrum van Hengelo optredens verzorgen. De optredens duren steeds een half uur en zijn van 11.00 tot 17.00 uur. Daarna is er op het Schouwburgplein een after party.
Alle genres zijn te horen, van klassiek tot pop & rock, van gospel tot barbershop en van religieus tot shanty. Tijdens het korenfestival wordt het Nederlands Festival voor Vocale Ensembles gehouden: een competitie voor a capella ensembles. Verder strijden basisschoolkoren en kinderkoren om de A-factor-bokaal.

Klik op onderstaande link voor een foto impressie van dit festival:

Februari 2016 – Korenfestival Steenwijk

Juni 2015  – Vocaal Annen

klik voor impressie van dit Festival op onderstaande link:

Maart 2014 – Optreden in het Kronkelhonk

  

Foto:  © Gerrit Brokelman

Dedemsvaartse Courant: Slagharen, 27 maar 2014

Waar veel acts en cabaretgroepen niet in slagen lukt het Pop- & Rockkoor Slagharen moeiteloos. Namelijk twee avonden de grote theaterzaal in het Kronkelhonk tot de nok toe uitverkopen.

Het hele weekeinde wist het uit 29 zangeressen en 5 zangers bestaande koor de mensen te boeien. Het koor is opgericht in 2009 en bestond eerst uit alleen maar dames.

In 2012 kon het bordje ‘uitverkocht’ ook al op de deur, maar is het koor in de zomer versterkt met enkele heren. Het repertoire is heel divers, van Nederlandse meezingers tot bijvoorbeeld top 40-nummers die lekker in het gehoor liggen

27 oktober 2012 – Het eerste optreden van de ons koor in het kronkelhonk